INSTRUCTIUNI DE INTRETINERE INCALTAMINTE CURELE SI GENTI, DIN PIELE NATURALA:

Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma.Incaltamintea trebuie curatata si uscata inainte de aplicarea oricarui luciu pentru incaltaminte, creme, preparate conta petelor, etc. Cand folositi aceste produse de intretinere, cititi cu atentie instructiunile producatorului acestora.
Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale, nu perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1%-2%). Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie.
Incaltamintea cu fete din piei de antilopa sau nabuc, uscata, se curata cu o perie speciala pentru pielea de antilopa. Nu folositi apa deoarece pot ramane pete. Se recomanda purtarea pe timp uscat
Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate , lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Ea trebuie ferita de contact direct cu solventi organici (alcool, acetone, etc).
Incaltamintea cu fete din material textile.
Se recomanda purtarea pe timp uscat. Se curata de praf folosind o perie uscata. In cazul unor pete se va folosi o solutie de curatat speciala pentru materialele textile, dupa citirea cu atentie a instructiunilor de folosire.
Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat. In cazul tuturor produselor din piele sau inlocuitor de piele este interzis contactul prelungit cu apa. In acest caz garantia isi pierde valabilitatea.
In situatia in care fata incaltamintei isi schimba nuanta in contact cu apa, se recomanda uscarea lenta (nu se sterge cu carpa sau alt obiect deoarece ramane patata). Incaltamintea se usuca natural la temperatura camerei. Se interzice spalarea incaltamintei in masina de spalat. Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed si se va feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici. Pentru marirea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte intr-o perioada de timp. Produsele de lux necesita o utilizare si o intretinere atenta.
Efectele lovirilor, zgarieturilor sau frecarii directe a incaltamintei nu pot constitui motive de reclamatie. Pielea este un produs natural care prezinta neregularitati de structura si culoare specific unui produs biologic. Produsele confectionate manual pot prezenta diferente care nu sunt defecte de fabricatie.
Pentru a proteja pielea dvs., se folosesc pentru vopsirea materialului vopsele vegetale de aceea vopseaua interioara poate migra. Acesta nu este considerat defect de fabricatie.
Pantofii cu toc inalt nu sunt recomandati pentru conducerea autovehiculelor.
Durabilitatea pantofilor depinde de mentenanta si de modul in care sunt ingrijiti.  Folositi adesea cateva perechi de pantofii pe care sa le schimbati intre ele, in special pe timp de ploaie. Dupa ce va descaltati,  puneti pantofii in cutii corespunzatoare masurii si folositi sanuri pentru a sustine pantoful in special pentru acei pantofi inchisi. Suprafete iregulate si texturate sunt proprietati specifice ale pielii naturale. Pantofii din piele sunt mai predispusi la decolorarea culorii ca urmare a transpiratiei excesive sau a contactului cu apa. Talpa de piele trebuie reparata in timp iar incaltamintea din piele superioara nu ofera protectie 100% impotriva apei.
 Inainte de prima utilizare, aplicati crema de pantofi, daca e necesar mai dati o data
Nu folositi niciodata detergent pentru incaltamintea textila sau de orice alt tip
Pantofii colorati viu sau pastelati devin in timp stersi si monotoni. Folositi regulat crema neutra si acest proces de deteriorare se va incetini.
Incaltamintea din piele (la fel ca si cei facuti din piele sintetica sau  textila) nu sunt 100% rezistenti la umezeala – impregnarea potrivita poate creste rezistenta la apa.  Singurul tip de pantofi care sunt rezistenti la apa sunt fabricati integral din cauciuc sau plastic.
Sarea si alte tratamente chimice utilizate iarna pentru dezghetarea strazilor au o influenta negativa asupra pantofilor. Elementelor lor negative ataca materialul incaltamintei si lasa pete de culoare. Incercati sa limitati expunerea la aceste elemente chimice. Intotdeauna stergeti excesul de apa sau zapada de pe pantofi. Folositi regulat creme protectoare. Tratamentele corecte ale pantofilor lungeste durabilitatea lor. Incaltamintea deteriorata de substante chimice nu acopera garantia.
Incaltamintea alba devine mai galbena in timp.
Dupa ce va descaltati, asezati corect incaltamintea.
Alternati frecvent pantofii, in special pe vreme ploioasa (va recomandam sa nu folositi aceiasi pereche de pantofi zilnic).
Intotdeauna dupa fiecare utilizare uscati pantofii  – in interiorul incaltamintei este umed dupa fiecare utilizare indiferent daca au fost incaltati pe termen scurt.
Pentru a usca incaltamintea umeda, umpleti-i cu ziar si tineti-i departe de orice sursa de caldura.
A purta incaltaminte care nu e complet uscata, cauzeaza o deteriorare excesiva (in special pentru branturi si pentru captuseala).
Captuseala si alte materiale interioare se pot pata sau decolora daca sunt expuse excesiv la transpiratie si umiditate.
Repararea sau inlocuirea regulata a talpei, captuselii sau alte parti ale incaltamintei nu vor fi acoperite de garantie pentru ca acestea trebuie efectuate de client.
Curatarea unei perechi de pantofi trebuie sa fie facuta dupa fiecare purtare. Mai intai se vor sterge pantofii. Cei din piele si piele intoarsa vor fi curatati cu o solutie speciala (crema, lotiune, spray etc). Un spray poate lasa mai multe urme decat o crema, dar este mai usor de folosit.
Respecta instructiunile de pe ambalaj si asigura-te ca toata murdaria a fost indepartata, inainte de a trece la etapa de intretinere. Balsamul de intretinere reda finetea incaltamintei, facand-o supla si usor de purtat. De asemenea reda aspectul “ca noua”. Pantofii de piele primesc o ingrijire adecvata cu ajutorul unei creme si a unei perii pentru incaltaminte. Incaltamintea de serviciu, de drumetii, de uz zilnic poate fi protejata cu un spray special. Pantofii sport sau fabricati din materiale ca panza, pot fi spalati manual, sau la masina de spalat.
Pentru a proteja incaltamintea este bine sa porti alternativ cateva perechi. Astfel pantofii nu se vor uza prea mult. O pereche de pantofi bine ingrijiti vor putea fi purtati un timp indelungat.


CERTIFICAT GARATIE SAGRA SHOES

Satisfacţia dumneavoastră reprezintă o responsabilitate esenţială pentru Sagra Shoes, de aceea investim toate resursele pentru a vă oferi cea mai bună calitate atunci când achiziţionaţi unul dintre produsele noastre. Toate materialele folosite în procesul de producţie provin de la cei mai performanţi furnizori din Europa şi au fost supuse unor procese de testare înainte de vânzare. Pielea utilizată în realizarea produselor Sagra Shoes este naturală, iar tehnologia şi etapele de manufactură implicate corespund celor mai înalte standarde de calitate.
`Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de Sagra Shoes şi se aplică oricărui produs achiziţionat.
Durata de garanţie
Durata de garanţie este limita de timp care curge de la data cumpărării produsului, până la care producătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorilor. Pentru produsul achiziţionat din magazinele noastre, oferim o garanţie de 30 de zile de la data cumpărării. Pentru orice defecte pe care le-aţi putea descoperi în această perioadă de timp vă invităm să aduceţi produsul cât mai repede la sediul nostru pentru a fi evaluat. Garantăm că produsul achiziţionat de la Sagra Shoes este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect. În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.
Important: Modalităţi de asigurare a garanţiei: Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării. Repararea produsului.Înlocuirea produsului - dacă acesta nu poate fi reparat. Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.
Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă. Uzura morală şi uzura fizică normală a produsuluI . Decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.). Deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt. Defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.). Defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat. Intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului. Deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători. Intreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)
Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei: Particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi - tocmai acest lucru arată autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele Sagra Shoes. Pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unică, şi nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spălare. Micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produse confecţionate manual. Pieile care au fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural - escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezintă un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.
Recomandări generale privind îngrijirea încălţămintei:
Se interzice cu desăvârşire spălarea pantofilor în maşina de spălat! – Sagra Shoes nu răspunde pentru defectele apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită. După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe sanuri potrivite ca mărime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. Este interzisă spălarea cu apă a încălţămintei. Nu se folosesc înălbitori, detergenţi şi nici produse pe bază de solvenţi, substanţe de lărgire, curăţare, impermeabilitate decat cele destinate exclusiv incaltamintei. Încălţămintea umeda se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca pielea din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile. Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe. Evitaţi căldura excesivă care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea tălpilor. Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare. De asemenea, evitaţi agăţarea sau călcarea în obiecte metalice ascuţite, resturi de sticlă, substanţe insecticide, uleiuri şi benzine, diluanţi, etc, aceste ducand la distrugerea talpii din piele naturala. În cazul pantofilor cu talpă din piele şi cusături aplicate pe talpă, Sagra Shoes nu poate fi făcută responsabilă pentru defectele apărute ca urmare a imperfecţiunilor drumurilor, trotuarelor sau terenurilor unde s-au folosit pantofii. Tălpile din piele nu au calităţi antiderapante, existând pericolul alunecării mai ales în sezonul umed. Vă rugăm folosiţi un încălţător pentru a evita avarierea pantofilor în zona călcâiului. - Deoarece pielea cu care este căptuşită încălţămintea nu a fost tratată chimic în mod excesiv pentru fixarea pigmentului (cu scopul protejării pielii dumneavoastră), există riscul migrării culorii. Recomandăm purtarea ciorapilor asortaţi sau de culoare închisă. Pentru întreţinerea interiorului, curăţaţi cu o carpă moale umedă şi evitaţi produsele care conţin acetonă, acizi, alcool, sau, oricare alte substante .Tocurile îmbrăcate în piele sunt mai sensibile la purtat şi se pot degrada în urma conducerii autovehiculelor, a călcării în gratarele de scurgere, în cioburi de sticlă sau în bitumul moale de pe trotuare, în anotimpul cald.